Altijd de beste kwaliteit Loopbaan begeleiding Leiden

Voor zover het school van zijn in het eerste lid bedoelde bevoegdheid geen gebruik heeft gemaakt, wordt de ingevolge de artikelen 7:13:1, 7:13:2 en seven:14 het niet uitbetaalde salaris en de toegekende salaristoelage(n) alsnog aan de ambtenaar uitbetaald wanneer de ambtenaar op grond van de second viewpoint die hij conform artikel.

De aanvullende uitkering genoemd in het eerste lid is voor de ambtenaar achieved een WGAof IVA uitkering, gelijk aan het bedrag dat nodig is om de aan de ambtenaar toegekende WGA- of IVA-uitkering, vermeerderd met een aan de ambtenaar toegekende bovenwettelijke aanvulling ingevolge het pensioenreglement van de Stichting Pensioenfonds ABP, aan te vullen tot een bepaald share van het salaris en de toegekende salaristoelage(n) die de ambtenaar heeft genoten in het jaar voorafgaand aan zijn ontslag. De Waz-uitkering van het adoptie- of pleegzorgverlof wordt in mindering gebracht op het bedrag waarop de ambtenaar op grond van het eerste lid recht heeft. De Waz-uitkering van het zwangerschaps- en bevallingsverlof wordt in mindering gebracht Loopbaan begeleiding Almere op het bedrag waarop de ambtenaar op grond van het eerste lid recht heeft.

De ambtenaar die gedurende het betaald ouderschapsverlof of binnen drie maanden daarna op eigen verzoek een functie aanvaardt voor minder uren dan hij direct voorafgaande aan het ouderschapsverlof vervulde, is verplicht het salaris en de toegekende salaristoelagen, die hij op grond van artikel six:five heeft genoten in excess of de uren waarmee zijn aanstelling wordt verminderd, terug te betalen. Indien gedurende een omschreven periode de oproepkracht niet heeft gewerkt, terwijl de werkgever de oproepkracht ten minste een omschreven aantal malen daartoe heeft opgeroepen, en de oproepkracht alsdan niet verhinderd was werkzaam te zijn wegens ziekte, kan genoemde omstandigheid gelden als grond voor ontslag van de oproepkracht op grond van artikel 8:thirteen. In afwijking van artikel three:3 lid one kan het school vaststellen dat de ambtenaar die op grond van de Damp banenafspraak een aanstelling krijgt omdat hij Wajonger is satisfied arbeidsvermogen en voor wie een loonwaarde van minder dan one hundred% is vastgesteld, recht heeft op een door zijn loonwaarde bepaald percentage van het salaris.

Als duidelijk is dat een werknemer doorway lichamelijke of psychische beperkingen niet kan terugkeren bij de eigen werkgever in de eigen functie en zijn of haar werkzaamheden ook niet in aangepaste vorm kan verrichten of in een andere functie, dan zal er mede vanuit de Damp Verbetering Poortwachter (WVP) 2e spoor re-integratie moeten worden opgestart. Lodewijk Asscher heeft laten weten dat een werkgever geen loonsanctie krijgt als een bedrijfsarts adviseert dat re-integratie 2e spoor geen zin meer heeft. Het doel van re-integratie 2e spoor is het vinden van een passende baan bij een andere werkgever volgens de stappen van de Moist verbetering poortwachter.

Wilt u meer weten about re-integratie in het 2e spoor of bent u werkgever en heeft u behoefte aan een informatie, mogelijkheden of tarieven hieromtrent neem dan Get in touch with op achieved BijzondereMensen Wij zorgen ervoor dat vraag en aanbod snel en efficiënt bij elkaar worden gebracht. Het UWV stelt dat indien een werknemer (wn) niet voor 65% of meer gereintegreerd is in de eigen functie er na 1 jaar ziekte ook gekeken moet worden naar reintegratie 2e spoor.